Envasos de Vidre

QUÈ HI HEM DE LLENÇAR, AL CONTENIDOR VERD?

El contenidor verd l’anomenem habitualment “contenidor del vidre”, però això no vol dir que hi puguem llençar qualsevol cosa que sigui de vidre.

En realitat l’hem d’anomenar “contenidor d’envasos de vidre”. Hi hem de llençar ampolles i pots de vidre, sense el tap de metall ni de suro.

En canvi, no hi podem llençar altres materials de vidre ni ceràmica:

Vidre pla i laminat (vidres de finestres, de cotxes, etc). Aquests elements són de vidre, però no són envasos. Per tant, cal portar-los a la Deixalleria de Valls.

Elements decoratius de vidre: algunes figuretes decoratives o els llums de sostre són de vidre, però no són envasos. Per tant, també els hem de dur a la Deixalleria de Valls.

Vaixella de vidre: tot i que molts plats i gots són de vidre, sovint contenen elements (com el plom) que poden afectar el procés de reciclatge, ja que fan que el vidre reciclat resultant sigui més fràgil. Per tant, s’ha de llençar al contenidor del rebuig.

Vaixella i figures de ceràmica: evidentment la ceràmica no és vidre, i si es barreja amb aquest també afecta el vidre reciclat resultant. També s’ha de llençar al contenidor del rebuig.

Bombetes incandescents: les bombetes de vidre incandescents (les tradicionals) no són envasos de vidre. Actualment no hi ha establert un sistema per al seu reciclatge, de manera que cal llençar-les al contenidor del rebuig.

Bombetes de baix consum (fluorescents, llums fluorescents compactes i bombetes LED): aquests materials són de vidre, però es consideren residus electrònics. Per això, quan es fonen cal portar-los a la deixalleria o bé als establiments col·laboradors (ferreteries, botigues d’electrodomèstics, etc), per tal que es puguin reciclar.

Trobareu més informació sobre el reciclatge de bombetes, fluorescents i altres residus elèctrics i electrònics al web d’Ofiraee:

Valls Millora Ofiraee

 

COM ES PODEN REUTILITZAR ELS ENVASOS DE VIDRE?

Els pots i flascons de vidre es poden reutilitzar per a diversos usos molt imaginatius:

9846_SIRUSA_RECICLATGE_INSTAGRAM_vidre-Als pots grans s’hi poden guardar conserves (de tomàquet, de bolets, etc), pasta i fideus, llegums, etc. També es poden utilitzar per congelar el brou o cremes de verdures en racions individuals.

-Als pots petits s’hi poden guardar melmelades o patés casolans.

-Els pots petits (de paté) es poden aprofitar per guardar claus, cargols, femelles i altres materials de bricolatge ben endreçats. També podem guardar-hi botons, fitxes de jocs de taula, etc.

-Els envasos de determinats aliments (com les cremes de cacau) es poden reutilitzar com a gots.

-Algunes ampolles d’aigua, cava o vi tenen formes o colors interessants que permeten reaprofitar-los com a elements decoratius, com a gerros o fanalets, reomplir-los amb sorra de platja o grava de riu, etc.

reutilitzar pots vidre

Recollida selectiva

 • Mai 29, 2015 Recollida selectiva

  Piles i Fluorescents

  RECOLLIDA DE PILES Quin tipus de piles s’han de separar? -Les piles convencionals (dels tipus “bastó”, “botó”, “petaca”, etc) i les bateries petites (de telèfon mòbil, ordinador portàtil, càmera fotogràfica..) s’han de llençar als contenidors específics per a la seva recollida. En cap cas no s’han… Llegir més
  2766
 • Mai 29, 2015 Recollida selectiva

  Olis Vegetals

  QUÈ EN FAIG, DE L’OLI DE LA CUINA? Els olis vegetals o de cuina (els més habituals dels quals són el d’oliva i el de gira-sol, tot i que també se’n fan servir altres com l’oli de coco, de colza, de soja o de palma) són substàncies greixoses que no es barregen amb l’aigua. Per això, si el llancem… Llegir més
  2216
 • Mai 29, 2015 Recollida selectiva

  Envasos de Vidre

  QUÈ HI HEM DE LLENÇAR, AL CONTENIDOR VERD? El contenidor verd l’anomenem habitualment “contenidor del vidre”, però això no vol dir que hi puguem llençar qualsevol cosa que sigui de vidre. En realitat l’hem d’anomenar “contenidor d’envasos de vidre”. Hi hem de llençar ampolles i pots de vidre, sense… Llegir més
  2787
 • Mai 29, 2015 Recollida selectiva

  Envasos Lleugers

  ON VAS, ENVÀS? El contenidor groc no és el contenidor dels plàstics o de les llaunes, sinó que en ell s’hi han de llençar tots aquells envasos lleugers (envasos i ampolles de plàstic, llaunes, aerosols i brics) que siguin d’origen domiciliari. Això vol dir que: -No s’hi han de llençar objectes de… Llegir més
  2352
 • Mai 29, 2015 Recollida selectiva

  Paper i Cartró

  DUBTES FREQÜENTS A quin contenidor s’han de llençar els brics de llet, de suc i similars? Els brics són un residu que genera confusió, ja que si bé un dels seus components és el cartró, també son formats per capes de metall (alumini) i de plàstic (per recobrir el cartró). De fet, moltes persones… Llegir més
  2141
 • Mai 29, 2015 Recollida selectiva

  Matèria Orgànica

  QUÈ HE DE LLENÇAR AL CONTENIDOR MARRÓ DE LA MATÈRIA ORGÀNICA? La matèria orgànica és una de les fraccions de residus més importants ja que representa fins al 35% del pes total de residus generats. Tot i així, molta gent no n’és conscient ja que sol ser la que ocupa menys volum. T’expliquem què hi… Llegir més
  2631
 • Mai 29, 2015 Recollida selectiva

  Resultats de la recollida selectiva a Valls

  Tot seguit podeu consultar l’evolució mensual de la recollida selectiva (expressada en quilos): També podeu consultar l’evolució (en percentatge) de la recollida selectiva i de la recollida de rebuig: Llegir més
  1790
 • Mai 29, 2015 Recollida selectiva

  On he de llençar cada residu?

  Si tens dubtes a l’hora de llençar els residus, aquesta taula et pot ser útil: Contenidor Matèria orgànica Paper/cartró Envasos lleugers Vidre Resta Roba i calçat Color Marró Blau Groc Verd Gris Verd (Humana) Què hi va? -Restes de carn i peix -Restes de fruita i verdura -Restes d’infusions, marro… Llegir més
  6282

Objectius del portal

logo footer

Objectius del portal
L’objectiu del portal és l’intercanvi d’objectes i/o serveis sense utilitzar diners.

DONAR els objectes a qui els necessiti.

CANVIAR alguna cosa per una altra que volem.

DEMANAR aquelles coses que busquem, que potser algú té i no utilitza.

D'aquesta forma fomentem el consum responsable, la prevenció de residus i la reflexió sobre el sistema de mercat convencional.

Reutilitzem, estalviem i compartim (REC).

Sense diners
En aquest portal no es poden utilitzar diners als intercanvis.
Per això no es poden vendre ni comprar objectes ni serveis.
Qualsevol anunci que incompleixi aquesta condició serà esborrat.

Ajuntament de Valls

valls2

Contactar

Departament de Sostenibilitat
Tel: 977 636 007
Email: Contactar per email
Web: www.valls.cat/

onestem

Carrer Paborde nº 6
43800 - Valls

Connecta't a les xarxes
1426006680 facebook 1281426006694 twitter 1281426006902 wordpress 128